Kmetija Pr'Kolenc

Jahanje

Domov / dejavnost

DEJAVNOSTI

Avanture jahanja

TERENSKO JAHANJE

Terensko jahanje je vrsta konjeniške dejavnosti, ki se izvaja zunaj maneže, običajno v naravnem okolju, kot so gozdovi, gore, travniki ali polja. Ta vrsta jahanja vključuje vožnjo konja skozi različne terenske pogoje, vključno z neravnimi potmi, blatom, vodo in drugimi naravnimi ovirami.

Terensko jahanje je pogosto povezano s tekmovanji, kot so preskakovanje ovir in vzdržljivostno jahanje. Preskakovanje ovir združuje elemente dresurnega jahanja, preskakovanja ovir in terenskega jahanja, medtem ko vzdržljivostno jahanje vključuje dolge dirke na velike razdalje.


Ta vrsta jahanja zahteva od jahača in konja dobro fizično pripravljenost, veščine vodenja konja skozi različne terenske pogoje ter sposobnost ocenjevanja varnosti med vožnjo skozi naravno okolje. Terensko jahanje je priljubljeno med ljubitelji konj po vsem svetu in omogoča raziskovanje narave na konju, hkrati pa uživanje v vzdušju športnega tekmovanja.

OTROŠKO JAHANJE

Otroško jahanje je dejavnost, ki omogoča otrokom, pogosto v mlajši starosti, prvo izkušnjo jahanja konj. To je priljubljena dejavnost, saj otroci običajno čutijo posebno povezanost s konji in uživajo v interakciji z njimi. Otroško jahanje prinaša številne koristi, vključno z razvojem samozavesti, ravnotežja, koordinacije, občutka za odgovornost in empatije do živali.

Med otroškim jahanjem se otroci naučijo osnov jahanja, vključno s pravilno držo, ukazi za usmerjanje konja, in osnovnimi tehnikami za nadzorovanje gibanja konja. Jahanje otrokom omogoča tudi, da razvijajo občutek za ravnotežje in moč, saj se morajo prilagoditi gibanju konja.

Varnost je ključnega pomena pri otroškem jahanju. Otroci običajno jahajo počasne in mirne konje, pogosto pod nadzorom izkušenih inštruktorjev. Oprema, kot so čelade in varnostni jopiči, je vedno obvezna, da se zmanjša tveganje za morebitne poškodbe.

Otroško jahanje je lahko tudi zabavna izkušnja, ki otrokom omogoča, da se povežejo z naravo, se sprostijo in uživajo v dejavnosti na prostem. Poleg tega je lahko priložnost za razvijanje odnosa med otrokom in živalmi ter spodbuja spoštovanje do živali in narave.

Otroško jahanje je lahko prvi korak otroka v svet konjeništva, ki lahko kasneje privede do resnejšega zanimanja za konje in konjeništvo v prihodnosti.

VOŽNJA S KOČIJO

Potujte v Preteklost z Eleganco, Vožnja s Konjsko Vprego in Kočijo.

Vstopite v svet, kjer se čas upočasni in se naužijte prečudovite pokrajine na najbolj tradicionalen način – s kočijo, vlečeno s prekrasnimi konji. Naša vožnja s konjsko vprego in kočijo je več kot le prevozno sredstvo, to je popotovanje skozi zgodovino in izkušnja, ki vam bo ostala v spominu za vedno.

Naša konjska vprega je sestavljena iz najlepših in najbolj zvestih konj, ki so pripravljeni, da vas odpeljejo na nepozabno potovanje. V kočiji boste udobno sedeli in se prepustili čarom vožnje, medtem ko se boste počutili, kot da ste se znašli v času, ko so kočije predstavljale vrhunec prevoza.

Ko se usedete v kočijo, vas bo prevzelo občutje razkošja in elegance. Naš kočijaž je izkušen in prijazen ter bo poskrbel, da bo vaša izkušnja čim bolj prijetna. Ne glede na to, ali se odločite za romantično vožnjo v dvoje ali za družinsko pustolovščino, boste zagotovo uživali v vsakem trenutku.

Naše vožnje s konjsko vprego in kočijo so odlična izbira za posebne priložnosti, kot so poroke, obletnice, rojstni dnevi ali preprosto kot popolno sredstvo za pobeg iz vsakdanjega vrveža. Na voljo so različni paketi in destinacije, prilagojeni vašim željam.

Pridružite se nam in doživite pravo romantiko in čar preteklosti. Naša vožnja s konjsko vprego in kočijo vas bo odpeljala na nepozabno popotovanje skozi čas. Rezervirajte svojo vožnjo danes in se pripravite na edinstveno izkušnjo, ki je ne boste pozabili!

VODENO TERENSKO JAHANJE Z LIPICANCI

Vodeno jahanje po Triglavskem narodnem parku z lipicanci
je čudovit način, da doživite lepoto te naravne pokrajine na visokem nivoju.
Lipicanci so znana pasma konj, ki izvira iz Slovenije in so znani po svoji lepoti in vzdržljivosti.

Triglavski narodni park, ki se nahaja v osrčju Julijskih Alp, ponuja osupljive pokrajine, ki vključujejo gore, gozdove, jezera in številne poti za jahanje.

Če želite doživeti to izkušnjo, morate obiskati naš lokalni ranč pr Kolenc , ki ponuja vodeno jahanje z lipicanci v obnočju Triglavskega narodnega parka.
Na ranču vam bomo ponudili izkušenega vodiča,vodičko in usposobljenega lipicanskega konja, s katerim boste lahko raziskovali prelepe poti in steze v parku.

Med jahanjem boste lahko občudovali raznoliko naravo, alpske vrhove, gozdove in morda tudi srečali divje živali, kot so srne,jeleni in gamse.
Ne pozabite, da je Triglavski narodni park zaščiten naravni rezervat, zato je pomembno, da spoštujete pravila in smernice glede varstva narave med vašim obiskom.
Vodeno jahanje v Triglavskem narodnem parku z našimi lipicanci je nepozabna izkušnja za ljubitelje narave in konj ter tiste, ki iščejo priložnost, da raziskujejo čudovite alpske pokrajine Slovenije.
Ne pozabite rezervirati svojega termina vnaprej, da boste zagotovili svojo izkušnjo v tem čudovitem naravnem okolju.

KRAJŠA, LAHKA POT (2 URI)

Pot nas vodi skozi majhno vas Krnica čez lesen most, kjer že vstopimo v Triglavski narodni park. Jahamo po obrobju reke Radovne, ki teče skozi dolino. Ker ima dolina Radovne le nekaj prebivalcev, nam pot ponuja jahanje v idilični, mirni naravi.

OPIS JAHALNIH POTI

Cvetoči travniki, številna polja, gore, kozolci, koče, pastirski stani, pašniki, čudoviti razgledi na Blejsko jezero in okoliško hribovje … vse to lahko doživite s konjskega hrbta. Tako imamo za vas pripravljene različne jahalne poti, ki si jih izberete na podlagi vaših jahalnih spretnosti, izkušenj ter vaše vzdržljivosti.

POT SKOZI GOZD PROTI POKLJUKI (2 URI)

Jahamo skozi gozd do planine Rčitno, kjer se črede živali še vedno prosto pasejo. Nadaljujemo pot mimo osamljenih vikendov proti razgledni točki ‘Hotunc’ nad Zatrnikom. Če je jasno vreme, imamo prečudovit razgled na Triglav in ostale Julijske Alpe na eni strani in Karavanke ter Kamniško-Savinjske Alpe na drugi strani. Nato se podamo na pot proti domu.

POT ČEZ ZELENE TRAVNIKE (2,5 URE)

Jahamo skozi gozd do planine Rčitno, kjer se črede živali še vedno prosto pasejo. Na poti pridemo do zanimive razgledne točke, kjer se ob jasnem vremenu vidi celotno Blejsko jezero.

POT PO ALPSKI DOLINI (6 UR)

Vzdolž reke Radovna, ki jo večkrat tudi prečkamo, jahamo čez osamljene cvetoče travnike. Po nekaj kilometrih prijahamo do skritega jezera Kreda, kjer so iz njega nekoč kopali kredo, zaradi katere ima tudi značilno svetlo zeleno barvo. V jezeru se lahko tudi kopamo ter se osvežimo, preden nadaljujemo pot proti kmetiji Psnak. Na kmetiji Psnak si lahko privoščimo tradicionalno slovensko kosilo ali le »krape«, ki so značilni za lokalno okolje (po dogovoru). Po odličnem okrepčilu nadaljujemo pot proti alpski dolini Krma, kjer se bomo naužili razgleda na okoliške gore kakor tudi na Triglav, najvišjo slovensko goro.

* Vsako pot lahko prilagodimo vašim željam in se dogovorimo pred odhodom.
* Pridržujemo si pravice do spremembe poti v primeru slabega vremena ali kakršnihkoli nepredvidljivih okoliščin.
* Na vašo željo organiziramo tudi terensko jahanje, ki traja 1–2 dni. Prespimo na Pokljuki, kjer sta vključena tudi večerja in zajtrk.

NEKAJ OSNOVNIH INFORMACIJ

Prevoz na startno mesto in nazaj organiziramo mi.

Vsak jahač mora vedeti, da jaha na lastno odgovornost. Mi vam zagotovimo čelado, ki jo morate nositi zaradi lastne varnosti. Pred odhodom nam povejte, kakšne izkušnje imate, da znamo skupaj organizirati izlet glede na vaše izkušnje in vzdržljivost, da vam bo izlet ostal v najlepšem spominu. Pred odhodom na teren nam obvezno povejte, če imate kakršnekoli zdravstvene težave, da bomo znali pravilno odreagirati, če do česarkoli pride.

S seboj lahko vzamete plastenko vode, vaše osebne stvari in fotoaparat ali kamero.

Jahanje organiziramo posebej za začetnike in posebej za bolj izkušene jahače oz. po dogovoru.

CENA STORITEV

POTDOLŽINA POTICENA
Stovičje1 URA25 EUR
Radovna ali Rčitno2 URI45 EUR
Hotunc4 URE80 EUR
Po planinah6 UR120 EUR

Pošljite povpraševanje

Pošljite svoje vprašanje

57 Poljšica pri Gorjah, 4247 Zgornje Gorje, Slovenija